Metsänhoito- ja hakkuutyöt
Metsänhoito- ja hakkuutyöt
Kaipaako metsäsi ensiharvennusta tai nuorenmetsänhoitoa vai tarvitsetko raivausta? Pyydä Puu&Urakointi paikalle! Metsänhoidon ja puunkaadon ammattilaisina osaamme arvioida tilanteen ja sen vaatimat toimenpiteet. Me myös välitämme metsästäsi saatavan puun eteenpäin.


Hakkuu- ja hoitotyöt
Luonnon ja ympäristön monimuotoisuus huomioiden
- Nuorenmetsänhoito
- Ensiharvennus
- Energiapuun korjuu
- Tonttihakkuu
- Puisto- ja taajamametsien hoito
- Teiden varsien ja ojien raivaukset
- Tuulenkaatojen raivaukset
- Taimikon varhaisperkaus
- Taimikonharvennus
- Ennakkoraivaus
Tarvitsetko hakkuita?
Onko metsäsi kasvanut siihen pisteeseen että harventaminen olisi ajankohtainen? Vai onko metsänhoito jäänyt vähemmälle ja nyt olisi aika laittaa se kuntoon? Teemme nuorenmetsänhoitoa, harvennushakkuita, sekä energiapuun korjuuta. Suoritamme myös tonttihakkuita, jossa kaadetaan puut mm. uudisrakennusten tai tiepohjan tieltä. Hoidamme hakkuu- ja hoitotyöt suunnitelmien mukaisesti ja aikataulussa.
Milloin ensiharvennus kannattaa tehdä?
Ensiharvennus kannattaa tehdä, kun taimikko on noin 10–20 vuotta vanha ja puut ovat tiheässä kasvussa, yleensä kun puiden välinen kilpailu lisääntyy ja kasvu alkaa hidastua. Tämä ajoitus tukee metsän terveellistä kehitystä ja parantaa jäljelle jäävien puiden kasvuedellytyksiä.
Mikä on taimikon varhaisperkaus ja miten se eroaa ensiharvennuksesta?
Taimikon varhaisperkaus on metsänhoitotoimenpide, jossa harvennetaan hyvin nuorta taimikkoa poistaen heikkoja ja kilpailevia puita, jotta jäljelle jäävät saavat paremmat kasvuolosuhteet. Se tehdään ennen ensiharvennusta, joka puolestaan on hieman vanhemmassa metsikössä tehtävä harvennus, jossa karsitaan tiheyttä lisää ja parannetaan metsän laatua kasvua tukien.
Kuinka usein kannattaa tarkistaa metsän tila?
Metsän tila kannattaa tarkistaa noin 5–10 vuoden välein, jotta mahdolliset ongelmat, kuten tiheysongelmat, tuholaishyönteiset tai kasvuston heikkeneminen, havaitaan ajoissa ja metsänhoitotoimenpiteet voidaan suunnitella oikein. Säännöllinen seuranta auttaa pitämään metsän terveenä ja kasvukuntoisena.
Miten hakkuu- ja hoitotyöt tehdään luonto ja ympäristön monimuotoisuus huomioiden?
Tonttihakkuissa sovimme ja käymme läpi asiakkaan kanssa mitkä puut kaadetaan ja mitkä jätetään. Pohdimme mitkä puut ovat maisemallisesti sekä näkö- ja meluesteinä sopivia säilytettäviä puita. Asiantuntemuksemme myös hakkuun suunnitteluun sekä pienempiin raivauksiin ja hakkuisiin on käytössäsi puhelinsoitolla!
- Nuorenmetsänhoito
- Ensiharvennus
- Energiapuun korjuu
- Tonttihakkuu puisto- ja taajamametsien hoito
- Teiden varsien ja ojien raivaukset tuulenkaatojen raivaukset
- Taimikon varhaisperkaus
- Taimikonharvennus
- Ennakkoraivaus
Kuinka energiapuun korjuu tehdään?
Energiapuuta voidaan korjata teiden ja peltojen reunoilta sekä metsästä. Mikäli taimikonhoito on jäänyt aikanaan tekemättä, tai metsässä on tiheästi kasvavia riukuuntuneita runkoja on energiapuun korjuu loistava vaihtoehto. Energiapuuta voidaan korjata kokopuuna ja karsittuna rankana. Kokopuun menetelmässä otetaan rungot talteen oksineen ja latvoineen. Karsittuna rankana korjatessa jää oksat sekä latvusmassa metsään jotka ravitsevat maaperää.
Mitä tehdä, jos puu kaatuu pihalle myrskyn aikana?
Voimakkaan tuulen tai lumen aiheuttamat tuhot voivat olla laajoja ja mittaviakin. Myrskyssä tai lumen painosta kaatuneet puut voivat muodostaa voimakkaita jännitetiloja ja siten vaaraa raivaustyön tekijöille. Jokainen myrskytuho on omanlaisensa. Anna siis ammattilaisen arvioida tilanne ja riskitekijät, sekä toteuttaa raivaustyö turvallisesti ja oikein.
Näin palvelu toimii
1.
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä tarjousta tai lisätietoja varten.
2.
Arviokäynti
Arvioimme työt lähes aina paikan päällä. Tilaa ilmainen arviokäynti.
3.
Tarjous
Saat selkeän tarjouksen tarpeen mukaisista pihanhoitopalveluista.
4.
Töiden aloitus
Hoidamme tilatut työt sopimuksen mukaisesti.
Ota yhteyttä
- 044 5885 857
- vili-pekka@puujaurakointi.fi